Vaš partner – Vaše ogledalo!

ogledalo

Ako razumijete svrhu partnera u vašem životu, biće vam lakše da naučite da osjećate ljubav prema njemu, jer kada postoji osviještenost: da je čovjek u mom životu – učitelj, tada sam mu ja zahvalan zbog toga.

Nije bez razloga baš takva osoba ušla u vaš život! Uostalom, cijeli naš život je velika škola, a predmet izučavanja je samo jedan – ljubav. Preko partnera nam dolaze najvažnije, a ponekad i najteže lekcije, a specijalno jedna – Ljubav i prihvaćanje sebe.

Mi možemo dati drugoj osobi ljubav samo ako je posjedujemo. Ne možemo dati drugome ono što ne postoji u nama. Vaš partner je uvijek vaše ogledalo, zapamtite to! On samo odražava ono što je u vama. Nedavno sam čuo od jedne žene da je spremna da se trudi samo zbog dostojnog muškarca … Čujete li sebe? Šta je dostojan muškarac?

Svaki partner, kojeg ste privukli, koga privlačite i budete privlačili, to je upravo za vas dostojan partner. Pojam “dostojan” je veoma relativan, jer je svako dostojan svoga. Vi ste dostojni upravo toga koga privlačite.

Ako privlačite samo slabiće ili mamine sinove, to nije ni loše ni dobro, to je samo činjenica. Činjenica koja pokazuje koga ste spremni da primite u svoj život danas i sada. Partner koji dolazi u vaš život, ogledalno projektuje vaše unutrašnje probleme spolja. Ovo znanje možete koristiti da bi gledali sebe novim očima, očima sa strane.

Hajde da razmotrimo najčešće situacije.

Ako je u vaš život ušao ljubomoran partner, treba da naučite da preusmjerite svoju seksualnu energiju na kreativnu, pošto se nikada ljubomoran partner ne pojavljuje u život osobe koja nema problema sa svojom seksualnošću.

Kakve lekcije nosi sa sobom partner koji “diže ruke”?

Ako je u vaš život došao tiranin, onda je vrijeme da naučite da slušate sebe, jer žene koje žive sa tiranima, su žene koje su potpuno izbrisale poimanje, šta su granice, i to ih je pretvorilo u žrtve. One se osjećaju nesrećno, usamljeno i napušteno od svih. “Muž tiranin, loše vrijeme, drugi imaju sreće u životu, a mene očigledno vrijeđaju, moja sudbina je takva, da trpim i patim.”

U skladu s tim, partner ili stavlja osobu na pravo mjesto svojim ponašanjem, ili uči osobu da poštuje sebe, obnavlja strukturu njene ličnosti, naglašava program “žrtve”, uči je da postavi granice i da zna da čuva sebe. Drugi partner jednostavno ne može da nauči takvu osobu da počne da sluša sebe. Žrtva mora da doživi veliki bol, da bi na kraju poželjela da promijeni nešto u svom životu.

Ako vam je došao partner, alkoholičar, ovisnik, on nije tek tako došao u vaš život. I vi ste ga iz nekog razloga izabrali. Da bi prošli neku važnu lekciju. Čemu vas uči takav partner? Razmislimo kako se osoba ponaša u takvoj vezi: ona ili mu stalno “pridikuje” i na taj način ubija u korjenu svu njegovu muškost, ili se nalazi u stanju “jadnice”, njoj se najmanje od svih posrećilo u životu, i svi su joj krivi.

I muž pije, i nema se para, i djeca su nemarna. Solidna bijeda – tuga. Shodno tome, takav muškarac uči je u prvom slučaju – ženstvenosti, “signališe” joj da – ona ubija svoju žensku prirodu, ili neki važan dio sebe, kao što on ubija sebe alkoholom /narkoticima i bježi od stvarnosti; ili u drugom slučaju, uči je da voli sebe, poštuje, prije svega sebe, uči je odrastanju i umjeću da preuzme odgovornost za svoj život i za zbivanja koja se dešavaju u njemu.

Ako je u vašem životu – mamin sin, bezvoljni, slabi gospodin, vi očigledno pripadate toj kategoriji žena koja ne umije da prepusti uzde upravljanja u ruke jačeg pola. Vi sve odlučujete, vi sve znate bolje od bilo koga drugog, i svakoga mijenjate. Ne primećujete, da većina vaših skandala nastaje zbog toga što želite da promijenite čovjeka, i nikad njega ne slušate. Da, i sada ćete to poricati.

Ako je u vaš život ušao čovjek koji vas hrani obećanjima, on se vječno zabavlja sa prijateljima na najzabavnijim mjestima grada \ planete, on lijepo govori, a vi ste zaljubljeni u njegov slog, u njegov stil, u njegov način života i uživate u tuzi ” dobro, kad ćeš se smiriti, kada ćemo biti zajedno i spokojno živjeti. ” Odgovor je: nikad. Takav čovjek je došao u vaš život da vam kaže: “Počni da cijeniš sebe!”.

“Zašto si zadovoljna da igramo po mojim pravilima, i spremna cijelo vrijeme da se prilagođavaš? Ja sam nestao dva mjeseca, a ti me i dalje primaš, jer sam te nahranio finim riječima? Tebe ne cijene. Pošto se prilagođavaš meni, čak kada u tvoj život uđe dostojan muškarac koji će te zavoljeti svim srcem, nakon nekog vremena će prestati da te cijeni, jer je u tvom umu založena navika da se prilagođavaš. ”

Takvih scenarija iz odnosa može se navesti još mnogo, ali hajde da se vratimo na početak članka. Šta znači: “Ja ću truditi samo zbog dostojnog čovjeka”? A priori, ne bi trebalo da se trudite za nekoga i ne zbog nekoga, jer je u pitanju vaš vlastiti razvoj, već da se trudite u bilo kom odnosu samo za sebe.

Ako postoji partner u vašem životu, zapitajte se iskreno, zaslužujem li ja drugog?

Voljeni čovjek – nije taj sa kim možete da uživate 100% vremena. Voljeni čovjek je taj zbog koga ste spremni da prevazilazite teškoće i mijenjate se. Taj koga prihvatate potpuno, bez ostatka!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *